Rob van Helmond

Functie: Bedrijfsadviseur / Adviseur productierechten

E-mail: rob@bergsadvies.nl

Tel: 06 - 4023 8678

Dagelijks sta ik in contact met varkenshouders. Ik houd mij voornamelijk bezig met productierechten en ben altijd nieuwsgierig naar de keuzes die ondernemers maken. Ga je kopen en daarmee opnieuw een investering aan? Of blijf je een (groot) deel van jouw benodigde rechten ieder jaar huren? En wat betekent dat dan voor de continuïteit van het bedrijf? Ga je voor mestverwerking en zo ja, in hoeverre neem je hier zelf de regie van in handen? Welke partners zijn hierin betrouwbaar? Hoe zit het eigenlijk met jouw manier van vastleggen van alle diermutaties en –stromen? Voldoe je daarbij aan de wet- en regelgeving? Hoe kun je dit efficiënter doen en hoe instrueer je jouw werknemers hierin? Weten zij voldoende over het belang van een correct bijgehouden dieradministratie? Wat moet ik doen bij een NVWA-controle of de Omgevingsdienst? Allemaal zaken die ik belangrijk vind om over na te denken en ondernemers te ondersteunen en te ontlasten. Een ondernemer moet namelijk kunnen doen wat hij het liefste doet; ondernemen!

Geschreven berichten door Rob:

Personeel | De varkenssector als ’tweede thuis’

Rob is sinds het afronden van zijn opleiding in 2000 werkzaam binnen de varkenssector. Toen hij besloot om het over een andere boeg te gooien, kreeg hij toch weer heimwee naar de varkenssector.

Lees verder »

Blog | Een tussentijdse prognose scheelt uitzoekwerk én kosten

Als adviseur bij Bergs Advies hou ik me voornamelijk bezig met de uitwerking van de meststoffenwetgeving op de bedrijfsvoering bij de klant. In dit kader vragen klanten mij wel eens naar het nut van e...

Lees verder »

Nieuws | Extern salderen

Het Rijk en provincies hebben recent afspraken gemaakt over extern salderen, oftewel de uitwisseling van ammoniak (NH3) en stikstofoxiden (NOx) tussen bedrijven of initiatieven.

Lees verder »

Personeel | Geit ut neet den bökt ut mer…

Iedere dag loop ik op kantoor langs de muur waar ons motto hangt. Het hangt er al jaren. Het is Limburgs dialect, maar ik als Brabander snap de strekking heel goed. Kan het niet linksom, dan maar rech...

Lees verder »