Project | Nieuwe 3-sterren pluimveestal een feit

Waar voorheen melkvee- en varkensstallen stonden, staat inmiddels een moderne 3-sterren pluimveestal. Een project waar wij als Bergs Advies trots op zijn, want het is niet zomaar een stal.

In het begin van het jaar namen wij jullie mee in het traject voor het realiseren van een nieuwe pluimveestal aan de Peelweg in Ysselsteyn. Voor de oude bebouwing betekende de sloop het einde, maar het was een nieuw begin voor de stal die er nu staat.

Na ongeveer een half jaar is de pluimveestal volledig gerealiseerd en komen binnen enkele dagen de eerste legkippen op het bedrijf. De stal voldoet aan de 3-sterren eisen van de dierenbescherming én de kippen hebben aanvullend nog de beschikking over 20 hectare buitenruimte. Dit is een uitzonderlijke combinatie en laat zien hoe gedreven de ondernemer is.

De stal is voorzien van een volière-inrichting, welke op zichzelf al emissies reduceert. Daarnaast zijn er nog een tweetal emissiereducerende technieken geplaatst, namelijk strooiselschuiven en warmtewisselaars. Een toekomstbestendig bedrijf op het gebied van zowel milieu als dierenwelzijn.

Doordat de ondernemer gebruik maakt van buitenuitlopen, is door ons gekeken naar het optimaal benutten van omliggende gronden. De oude percelen pasten niet logisch in het uitloopplan, waardoor er een grondruil heeft plaatsgevonden met naastgelegen grondeigenaren en het Waterschap. Samen kom je verder blijkt maar weer!

Voor ons betekent dit het einde van een erg mooi project, maar voor de ondernemer van Yverde begint het nu pas echt! We wensen hem veel geluk en werkplezier op deze mooie locatie!

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan zowel deel 1: “Eind en begin” als deel 2: “Het hoogste punt bereikt!”. Heb je zelf ook toekomstplannen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs van de afdeling bedrijfsontwikkeling.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Tjerk Verscharen Algemeen directeur Meer over Tjerk

Delen

Deel bericht

Nieuws | Beleidsregels scheppen kaders voor huisvestingsmogelijkheden arbeidsmigranten

Mede door de vergrijzing van de Nederlandse bevolking halen bedrijven steeds meer personeel uit het buitenland. Het buitenlandse personeel wordt veelal gehuisvest op verouderde vakantieparken, in cara...

Lees verder »

Nieuws | Bergs Advies constateert mankementen – Wijzigt Limburgse Omgevingsverordening?

Afgelopen week deelden we al onze zorgen met jullie. De zogenaamde “beleidsneutrale omzetting” van de Provinciale verordening is helemaal niet beleidsneutraal. We hebben dan ook meteen onze zorgen met...

Lees verder »