Nieuws | ISDE-subsidie voor zonnepanelen en windturbines

Op 14 december zijn de wijzigingen van de ISDE-regeling in de Staatscourant gepubliceerd. Waar in 2020 enkel de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler gesubsidieerd werd, is het in 2021 ook mogelijk om subsidie te krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen en windturbines die aangesloten worden op een kleinverbruikersaansluiting. Voor zonnepanelen en windturbines is een budget van 40 miljoen euro beschikbaar in 2021. Voor de overige investeringen is een apart budget van 124 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarden

Voorwaarde voor de subsidie voor zonnepanelen en windturbines is dat deze uitsluitend bedoeld is voor zakelijke aanvragers. Het aanvragen van subsidie voor warmtepompen en zonneboilers kan, net zoals in 2020, zowel zakelijk als privé worden aangevraagd. Hierbij zijn wel belangrijke verschillen in het aanvraagproces. Het aanvraagproces voor de zakelijke aanvrager betekent dat er nog geen opdrachten aangegaan mogen worden vóór het indienen van een subsidie aanvraag.

Vanaf wanneer is het mogelijk om subsidie aan te vragen?

Vanaf 4 januari 2021 is het eLoket van RVO geopend voor subsidie aanvragen. Staat de aanschaf van zonnepanelen, een windturbine, warmtepomp of zonneboiler op jouw planning? En ben je benieuwd wat hier de subsidie mogelijkheden voor zijn? Neem dan contact op met Wendy Boonen of Marije Riedé.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Marije Riedé Adviseur subsidies / Adviseur mestwetgeving Meer over Marije

Delen

Deel bericht

Nieuws | Zo doen we dat bij Bergs!

Human Resource Management afgekort ook wel HRM… Binnen Bergs Advies gebruiken we liever de term P&O: Personeel en Organisatie. Maar nog liever praten we over Mens en Organisatie, want die staat bij Be...

Lees verder »

Nieuws | Bergs verdiept zich in subsidieregeling brongerichte verduurzaming van stal- en managementmaatregelen!

Vanaf 25 mei tot en met 15 juli is de subsidieregeling “Brongerichte verduurzaming van stal- en managementmaatregelen” opengesteld.

Lees verder »