Nieuws | Nieuwe Freilandstal voor Bart van den Boom!

De nieuwe stal van Bart van den Boom in Kelpen-Oler is klaar voor gebruik. Helaas kon de open dag vandaag niet doorgaan vanwege de dreiging van vogelgriep. Via deze weg willen wij Bart toch in het zonnetje zetten en hem veel succes wensen met zijn nieuwe stal!

De stal is gericht op het houden van leghennen volgens het Freilandprincipe. Dit betekent dat de 29.000 hennen van ’s ochtends tot zonsondergang gebruik kunnen maken van ca. 12 hectare uitloop. De stal is voorzien van een volièresysteem. Vanuit de stal hebben de hennen toegang tot een zogenaamde koude scharrelruimte, dit is de overgang naar de buitenuitloop. Uniek is het gebruik van automatische graanstrooiers in de stal. Hiermee wil Bart de hennen afleiding bieden om pikkerij zoveel mogelijk te voorkomen.

Wij merken dat er steeds meer vraag is naar omschakeling naar Freilandstallen. Bel gerust om te vragen naar de mogelijkheden op uw locatie. U kunt vragen naar Ellen Saes of Angela Venneker. Wij kunnen u vervolgens verder begeleiden in het vergunningentraject zoals we dat ook bij Bart hebben gedaan.

Tip: Binnenkort plaatsen we op LinkedIn een artikel met uitgebreidere praktische informatie over de verschuiving van de markt naar uitloop en biologisch gehouden kippen. Dat artikel zal ook in onze kennisbrief verschijnen. Via onze website kunt u zich aanmelden voor de kennisbrief.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Nicolle Boonen Adviseur milieu Meer over Nicolle

Delen

Deel bericht

Voorontwerp bestemmingsplan – Buitengebied Someren gepubliceerd

In januari lieten we al weten dat de gemeente Someren bezig is met een grote herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied. Met ingang van 28 oktober 2021 is het voorontwerp van dit plan vo...

Lees verder »

Nieuws | Nieuwe 3-sterren pluimveestal een feit

Waar voorheen melkvee- en varkensstallen stonden, staat inmiddels een moderne 3-sterren pluimveestal. Een project waar wij als Bergs Advies trots op zijn, want het is niet zomaar een stal.

Lees verder »