Nieuws | Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor starters!

De meeste ondernemers zullen inmiddels wel bekend zijn met de TVL; een corona-subsidieregeling die getroffen ondernemers ondersteunt in het betalen van de vaste lasten van hun bedrijf. Een specifieke doelgroep, namelijk de startende ondernemer, viel door de huidige referentiesystematiek buiten de boot. Om die reden heeft het kabinet besloten een aparte openstelling voor startende ondernemers op te zetten. Vanaf 31 mei tot 12 juli 17:00 uur is het mogelijk een subsidieaanvraag in te dienen voor het 1e kwartaal van 2021.

Voorwaarden

De voorwaarden van de regeling zijn nagenoeg gelijk aan die van de reguliere TVL. De belangrijkste wijzigingen zijn als volgt:

  1. De onderneming moet nieuw ingeschreven zijn in de KvK tussen 1 oktober 2019 en 30 juni 2020.
  2. De omzet van het 1e kwartaal 2021 zal niet vergeleken worden met het 1e kwartaal 2019, maar met het 3e kwartaal 2020.
  3. Het maximale subsidiebedrag bedraagt €124.999.
  4. Als de onderneming verbonden is aan óf onderdeel van een andere onderneming (groep), dan heeft de onderneming geen recht op subsidie indien één van de verbonden ondernemingen vóór 1 oktober 2019 is ingeschreven.
  5. Ondernemingen die tussen 16 maart 2020 en 30 juni 2020 ingeschreven zijn en een subsidie van meer dan €25.000 aanvragen, moeten een verklaring van een onafhankelijke deskundige toevoegen (accountant, fiscalist of boekhouder).
  6. De aanvraag en vaststelling vindt in één keer plaats.

Openstelling TVL Q2

De openstelling voor startende ondernemingen van het 2e kwartaal 2021 zal samengevoegd worden met de reguliere TVL. Deze wordt in de tweede helft van juni opengesteld. Op 18 mei is namelijk bekend gemaakt dat ondernemingen in Q2 kunnen kiezen uit twee referentieperiodes, namelijk 2e kwartaal 2019 of 3e kwartaal 2020. Doordat dit voor startende ondernemers het probleem met de referentiesystematiek oplost, kunnen zij dan met de reguliere TVL ondersteund worden.

Denk je met jouw onderneming in aanmerking te komen voor de TVL Startende ondernemingen? Of wens je meer informatie over de regeling? Neem dan contact op met Marije Riedé of Wendy Boonen.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Marije Riedé Adviseur subsidies / Adviseur mestwetgeving Meer over Marije

Delen

Deel bericht

Personeel | Prachtig werk bij een toekomstgericht bedrijf

Voor collega Bart Wilms voelt het in het huidige kantoorpand van Bergs Advies in Heythuysen zeer vertrouwd. Hij begon zijn carrière ooit op de sectieafdeling van de Gezondheidsdienst voor Dieren, Zuid...

Lees verder »

Nieuws | Subsidie innovatieve stalsystemen voor Brabantse melkveehouders

Vanaf 13 december 2021 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor de investering in innovatieve stalsystemen.

Lees verder »