Nieuws | Zo doen we dat bij Bergs!

Human Resource Management afgekort ook wel HRM… Binnen Bergs Advies gebruiken we liever de term P&O: Personeel en Organisatie. Maar nog liever praten we over Mens en Organisatie, want die staat bij Bergs voorop, de mens. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn talent kan inzetten en benutten. Dat je doet waar je goed in bent en bovenal: doet wat je leuk vindt om te doen.

Taakverdeling

Daarom is bij Bergs Advies besloten om P&O op te splitsen. De één richt zich op de P, of wel de M, de mensgericht kant. De ander op de O, de organisatorische kant. Onze collega Karen heeft een signalerende rol en zorgt ervoor dat collega’s op de juiste plek in de organisatie zitten. Ze voert gesprekken aangaande het functioneren en ondersteunt waar nodig bij de ontwikkeling van onze mensen. Dit kan zijn door middel van een opleiding, een helpende hand of een luisterend oor. Verder houdt Karen zich bezig met werving en selectie. Maud richt zich op de O en houdt zich bezig met het personeelsbeleid, de interne organisatie en het sparren met directie over allerlei vraagstukken. Op het gebied van personeelsbeleid kun je denken aan wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden of verzuimbeleid. Organisatorisch houdt Maud zich bezig met o.a. de organisatiestructuur en de interne communicatie. Samen dragen ze bij aan het bewaken van onze kernwaarden: Dichtbij – Eerlijk – Passie – Specialisme.

Doen wat je graag doet, dat is precies wat we met het opsplitsen van P&O doen. De een is graag tactisch en strategisch bezig de ander graag uitvoerend. Door mensen te laten doen wat ze graag doen zorg je ervoor dat ze goed in hun vel zitten. En dan komt de rest meestal vanzelf!

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Karen van den Heuvel Personeel & Organisatie Meer over Karen

Delen

Deel bericht

Nieuws | Geen kerstborrel dit jaar, maar de Kerstman en zijn elfje!

“Ho ho ho” klonk er dit weekend bij vele collega’s aan de voordeur. Ineens stond daar de Kerstman met zijn elfje! Zij kwamen namens de directie het kerstpakket overhandigen.

Lees verder »

Nieuws | “Bergs trekt volle zalen”

Regelmatig worden wij als Bergs Advies benaderd voor het organiseren van studieclubavonden. Voor zowel de pluimvee, varkens als rundveesector spelen wij hierin graag een rol.

Lees verder »