Personeel | De varkenssector als ’tweede thuis’

Maak kennis met Rob van Helmond, bedrijfsadviseur / adviseur productierechten


De varkenssector als ‘tweede thuis’

Rob is sinds het afronden van zijn opleiding in 2000 werkzaam binnen de varkenssector. Toen hij besloot om het over een andere boeg te gooien, kreeg hij toch weer heimwee naar de varkenssector. Inmiddels is hij bij Bergs Advies alweer drie jaar werkzaam binnen de varkenssector. “Dat voelt toch wel als mijn tweede thuis. Ik probeer zoveel mogelijk te weten wat er speelt, zowel sectorbreed als op individueel niveau.”

De varkenshouder ontzorgen

Vanuit zijn functie bij Bergs Advies staat hij dagelijks in contact met varkenshouders. “Vaak kom ik al jaren bij varkenshouders, waardoor ik weet wat hen door de tijd bezig houdt. Vanuit Bergs Advies bekijk ik waarbij we hen kunnen ondersteunen. Dat kan heel divers zijn. Welke keuze maakt men op het gebied van productierechten? Ga ik kopen en daarmee opnieuw een investering aan? Of blijf ik een (groot) deel van mijn benodigde rechten ieder jaar huren? En wat betekent dat voor de continuïteit van mijn bedrijf? Ga ik voor mestverwerking en zo ja, in hoeverre neem ik hier zelf de regie van in handen? Wat moet ik doen bij een controle door de NVWA of de Omgevingsdienst?

Allemaal zaken waar de varkenshouder zich mee bezig moet houden, maar eigenlijk geen tijd voor heeft omdat hij zich wil toeleggen op het houden van gezonde varkens die optimaal moeten presteren. Daarbij moet hij ook steeds meer de focus houden op het welzijn van de dieren, daar vraagt de maatschappij om. Voor mij een mooie uitdaging om de varkenshouder hierin te ontzorgen en alles goed voor hem te regelen, zodat hij zich bezig kan houden met hetgeen hij het liefste doet: varkens houden.”

Samen komen we altijd tot de beste oplossing

“De voldoening die ik haal uit het contact met de klanten, in combinatie met een fijn team, zorgen ervoor dat ik iedere dag weer het maximale uit mijn werk kan halen. Met de kennis die bij Bergs Advies aanwezig is, is geen enkele uitdaging te groot. Samen weten we dan ook altijd tot de beste oplossing voor de klant te komen. Dat doen we met een zeer uiteenlopend team van ervaren adviseurs, maar gelukkig ook jong professionals. Het is mooi om te zien dat we ook nog steeds jonge collega’s aantrekken die passie hebben voor de sector. Dat geeft vertrouwen in de toekomst en motivatie om samen een bijdrage te leveren aan deze prachtige agrarische sector.”

Wil je meer weten over Bergs Advies als werkgever? Raadpleeg dan onze website en bekijk de actuele vacatures. Staat er geen vacature open? Stuur dan een open sollicitatie. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen met een frisse blik.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Rob van Helmond Bedrijfsadviseur / Adviseur productierechten Meer over Rob

Delen

Deel bericht

Personeel | Prachtig werk bij een toekomstgericht bedrijf

Voor collega Bart Wilms voelt het in het huidige kantoorpand van Bergs Advies in Heythuysen zeer vertrouwd. Hij begon zijn carrière ooit op de sectieafdeling van de Gezondheidsdienst voor Dieren, Zuid...

Lees verder »

Nieuws | Subsidie innovatieve stalsystemen voor Brabantse melkveehouders

Vanaf 13 december 2021 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor de investering in innovatieve stalsystemen.

Lees verder »